výblitky mysli

Thursday, December 29, 2005

Vztahy lidí k lidem

Tak mi teď známá povídala, že na ní jeden trotl podla trestní oznámení. Zatím se ví jen to, že si byl stěžovat policii, ne proč a zač. Ale připadá mi to opravdu divné, aby se lidé ve hře pohádali, a pak na sebe byli takhle zlí. Vždyť to každému způsobí problémů a pěkně dlouhou dobu obav, přotože všichni víme, že naši policisté nejsou schopni vyšetřit nic, ale zato neviného s radostí předají k soudu. Jen doufám že se to nakonec srovná, protože jinak asi budu dotyčného insultovat (dostane po hubě).

Monday, December 26, 2005

Poezie

Kousek záchodové poezie, seděl jsem totiž včera na wc, a přišel mě tam oblažit kocour, až mě tak napadlo: (taktéž filosofie Děža Demetera a jeho rodu.)

Očka jako korálky, kouká jimi do dálky,
podejte mi sekeru, majznu ho a sežeru.

Saturday, December 24, 2005

Hmm

Moc se dneska neopijte, nezapalte stromek, nepropíchněte psa prskavkou, nepolykejte rybí kosti. Zkrátka přeju vám všem šťastné a veselé, jak to říká můj kamarád: Merry fucking Christmas. A upřímně docela ho chápu, ono dokud byl člověk dítě, tak se na vánoce těšil, ale dens je vidím jen jako problematické dny, kdy se nedá jít normálně do obchodu kvůli návalu šílenců, dny které stojí moc peněz a dyn kdy se všichni přetvařujeme.

Friday, December 23, 2005

Opravdu vánoce

Tenhle příspěvek je opravdu psaný v podivných podmínkách. A sice někde mezi salátem a vánočkou v troubě. Počítač jsem úspěšně přemístil přes půl Prahy, jiné připojení, jiný (menší) monitor, ale jinak pohoda. Až mě překvapilo jak v pohodě to bylo, kamarád mi přišel pěkně pod ruku, tak mě odvezl, a hned po zapojení kabelu vše začalo fungovat jak má. Inu solidní počítač je solidní. Jo, přeji vám všem pěkné svátky..

Monday, December 19, 2005

Vánoce za rohem

a výpadek na několik dní šťastně překonán. Jen jsem zvědavý jak to dopadne přes již zmiňované vánoční svátky. SIce jsem si pořídil k matce po dobu vánoc zíložní přïpojení přes eurotelí cdma modem, ale obávám se, že pařit přes to moc nepůjde. Tedy, hry přes prohlížeč ano, ale online rpg asi těžko. Uvidíme, snad se mi podaří někdy v tom období mezi svátky ze sebe vyloudit nějakou práci, jinak by byla lednová výplata naprosto k ničemu.

Wednesday, December 14, 2005

Vopice

Tak, a dneska je skutečně pravda to co tu s oblibou píše kolega když tu nejsem, ožrla jsem se jako prase. Nicméně holt je potřeba si udělat svoji práci, takže když jsem se teď probral tak jsem zasedl k počítači. Kdyby se to někomu nechtělo překládat do lidštiny ten čas, tak to tu vyjádřím expresivně, je půl třetí ráno. A volá ze mě opice.

Tuesday, December 13, 2005

Veselé kydlení s novou klávesnicí.

Tak jsem nakonec koupil klávesnici za 200, docela pohodovou. A opět sedím do noci, zabíjím co se hne a vedle toho se snažím odvést svoji každodení práci. A není to jednoduhé, makačka. A mimochodem, každému kdo má pocit, jak je pracovat na počítači snadné bych doporučil ať skusí tahat server o váze 40 kg, pak by ho podobné nápady přešly. Ona ta sbíječka váží míň, a neublíží ji pokud se upustí, udělat to s touhle bednou by stálo asi 100 000 korun.

Monday, December 12, 2005

Opět noc

A navíc s pokaženou klávesnicí, tohle píšu na klávesnici staré několik let, které jsem navíc už stihnul odvyknout. Takže k veškeré zítřejší práci mě čeká ještě shánění klávesnice, což není žádná pohoda, pokud potřebujete něco lehce nestandartního. Klávesnici potřebuje velikou a masivní, což tahle opravdu neni. Jen doufám, že se bude alespoň dát nějaká solidní sehnat.

Sunday, December 11, 2005

Noční tvor

Mimochodem, zajímavé je, že já sám se poslední dobou měním v naprosto jednoznačně nočního tvora. Opravdu, když člověk sledoval jak někteří žijí v naprosto jiném časovém pásmu, chodí spát v pět ráno, vstávají ve dvě odpoledne, tak mi to připadalo divné, ale dneska se k tomu sám přibližuju. v současnosti vstávám v jedenásct a chodím spát v těch pět. Ale práce se tak moc neudělá, závislost na pařbě vede.

Saturday, December 10, 2005

O čem psát

Když člověka nic nenapadá? zvláštní to problém, co z toho asi tak bude? Zajisté úchylka jako vždy, o tom není třeba nějak extra uvažovat, ale jaká přesně? mecháme se asi překvapit. mimochodem, někdy, jestli budete mít volný čas, tak můžete skusit hru conqueronline.com fakt síla, jen je na ní člověk poměrně rychle závislej.

Friday, December 09, 2005

Startrek, stargate, trpaslík

všechny možné scifi seriály, všechny mají společné prvky v technologiích, které nemáme. Alespoň zatím. Pravdou je, že doposud se u mnoha vynálezů z oblasti scifi stává, že se jimi začne zabývat skutečný vědec, a najednou je uvede do skutečnosti. Abych uvedl příklad, tak hlavní palubní počítač na výzkumné stanici Regulus 1 (Star Trek II: Khanův hněv) měl pamět několika desítek megabytů, tedy mnohem méně, než má dnes jakýkoliv počítač. Iontové motory byly také scifi vynález, do té doby, než dopravily sondu Hayabuse k planetce Itokawa, a nyní je na zpáteční cestě. Co tím chci říct? že se možná opravdu dočkáme letu nadsvětelnou rychlostí, či přemisťování mezi hvězdami ihned? Možné je skoro vše, jediné co to chce, je vědec co přestane popírat, a pokusí se najít řešení.

Thursday, December 08, 2005

O závislosti na hrách

Jsem tu mluvil již několikrát, a sám se přiznám, že jsem na několika hrách závislý docela solidně, ale to co se občas děje jsou opravdu jen úchylky. Pravda, kdyby mi někdo okradl postavu tak mě naštve, ale v žádném případě bych kvůli tomu nevraždil, jako se to již stalo.

Wednesday, December 07, 2005

Hmm

Jak již bylo řečeno jinde, život je nepřetržitá ředa průserů atd. A bohužel opravdu to platí. Tak jako obvykle, když to konečně začne vypadat, jako že by něco mohlo fungovat, podělá se něco jiného. A přesně tohle zažívám teď, jako obvykle, když začnou problémy, rozšíří se všude.

Tuesday, December 06, 2005

O důchodcích

A tak vůbec. Je zajímavým faktem, jak moc se lidé od sebe liší. A jak velice často neodpovídají prvnímu dojmu. Tam kde by jeden očekával slušnost, zjistí že dotyčný se hcová jako prase, a naopak někteří kteří vypadají fuj jsou naprosto slušní. Bohužel musím přiznat, že občané dříve narození se většinou covají spíše nevhodněji. Ano, očekávalo by se, že s věkem by měli být moudří, bohužel opak bývá většinou pravdou. Problémem není ani tak nedostatek inteligence, to není možné, ale nedostatek jakéhokoliv ohledu na ostatní. Paní se diví že ji někdo nepustí sednout v tramvaji, ale to že sama předtím jde nakupovat tak, že tam kde je ulička na tři vozíky ona ji zabere sama, a ještě pokud někdo řekne s dovolením a snaží se ji obejít, tak si vyslechne poznámky o tom, že kam se cpe, to už ji připadá naprosto normální.

Sunday, December 04, 2005

Intelektuálové

Jeden z největších problému západních intelektuálů je hluboké přesvědčení, že když se něco pojmenuje nebo umně vysvětlí, tak je to vyřešeno. Obávám se, že tomu tak není. Většina problémů, které nás týrají a pronásledují dodnes, byla pojmenována a umně vysvětlena už před tisíci lety. Možná, že bychom si měli klást otázky poněkud jiným způsobem. Skutečná nebo správně položená otázka o vlivu „corporate culture“ na společnost by mohla např. vypadat takto: Vzhledem k tomu, že je dána nepopiratelná dvojakost dopadu tohoto fenoménu na současnou společnost (a o tom snad nikdo, včetně Jana Sterna, nepochybuje), můžeme si dovolit žít s jeho škodlivým vlivem, anebo je cena, kterou platíme za některé jeho výhody, příliš vysoká? Jestliže si odpovíme „ano, ne“, dál o tom nemluvme, protože to začíná být únavné. Jestliže si odpovíme „ne ano“, jestliže dojdeme k závěru, že corporate culture koroduje základní mechanizmy našeho vnímání a myšlení, musíme se zeptat co s tím můžeme udělat a dá-li se s tím vůbec něco udělat. Jaké alternativy a řešení, stranou cenzury, která nikdy nefungovala, můžeme nabídnout? A především… Je to teprve začátek spirály dekadence, která zhltne každou civilizaci, exponenciálně vzrůstající počet sviní s atributem blbosti v pozicích moci (parafrázováno podle The Basic Laws Of Human Stupidity by C. M. Cipolla) a domestikovaný degenerovaný dav, který nezajímá nic jiného než chléb a hry a nebo je to jenom dospívání, přechodná neschopnost vyrovnat se s novými technologiemi, z které, doufejme, vyrosteme? Jenže tady je právě kořen problému. Nejenom, že odpověď na tyto otázky nemůže být nikdy jednoznačná, ale pokud nás historie něco naučila, většina z nás si je dokáže položit teprve tehdy, když už je pozdě. Je mnohem jednodušší se upsychoanalyzovat nebo udrogovat k smrti. Nejlépe pak obojí.

Saturday, December 03, 2005

O pracovitosti

Úvaha o pracovitosti, lenosti a co z toho plyne. Asi jako všichni (s výjimkou workholiků) se do práce až tak moc neženu. A toto má být úvaha o důvodech, proč člověk práci nechává na příště, kdykoliv může. Pokaždé když něco začne fungovat jak má, tak nastává snaha o odložení další činnosti na další den, čímž se efekt poněkud neutralizuje. Vím o tom, jsem typický příklad lenosti.

Blog Directory