výblitky mysli

Saturday, September 17, 2005

Fuj bush

"Mezi prezidentovými poradci je trvalým vtipem: kdo mu bude tlumočit špatné zprávy? Bush je sice vřelý a srdečný na veřejnosti, ale když nejsou přítomny televizní kamery, dokáže být chladný a arogantní. Poradci se někdy děsí a kryjí se před prezidentovým hněvem.

V tomto prostředí si Bush údajně ještě tři dny po protržení hrází v New Orleansu neuvědomil rozsah katastrofy po hurikánu Katrina kolem Mexického zálivu. Newsweek píše:

"Skutečný stav věcí došel prezidentu Bushovi až ve čtvrtek večer. Někteří zaměstnanci Bílého domu se dívali na zprávy v televizi a napadlo je, že by prezident měl vidět děsivé zpravodajství, přicházející z New Orleansu. Poradce Barlett natočil toto zpravodajství pro Bushe na DVD, aby se na ně mohl na celé podívat druhý den ráno cestou letadlem Air Force One do oblasti kolem Mexického zálivu.

Jak je tohle možné - že měl prezident USA o největší přírodní katastrofě za celé století ještě menší povědomí o situace než průměrný Američan, je matoucí a znepokojující kapitolou v příběhu, který, navzdory okamžikům hrdinství a obrovské velkomyslnosti, je příběhem celonárodní ostudy."

Thomas také píše: "Bush dokáže dělat scény, když někdo vyjádří jiný názor - interpretuje nesouhlas jako neloajalitu. Po pěti letech ve funkci je v podstatě obklopen jen lidmi, kteří s ním souhlasí..."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Blog Directory