výblitky mysli

Sunday, July 29, 2007

Kterak na Kladně střecha spadla,

na Deža a celou rodinu. Na Kladně je obrovský areál bývalých železáren. To jak je předchozí vlády společně dovedly ke krachu není třeba komentovat, nicméně nyní se kolem celé oblasti rozvířily vody, kvůli zcela jiné události. Člověk je tvor nenechavý, a spousty kovových hal, hlídané pouze pár lidmi (nebo snad jedním vrátným?) lákají zloděje kovů. Aby také ne, když nejbližší sběrna, kde od nich nařezané železné nosníky odkoupí, je přímo v areálu, takže jen pár set metrů daleko. A jelikož Kladenští zloději kovů jsou barvy přičmoudlé (což je vcelku jedno kdo to tam krade, protože je prostě zloděj) a mají tudíž pravděpodobně za vzdělání zvláštní školu, tak jim nedojde, že když začnou podpěry odřezávat odzdola, tak nakonec celá budova spadne. Nu a tak jednoho dne skončila celá rodinka zavalená. A teprve pak se začala situace řešit. Ne ovšem, zatčením dotyčných a výslechem, co že to dělali na cizím pozemku. V našem státě se situace řeší úvahami o pokutě pro vlastníka objektu? Inu, prý asi spáchal obecné ohrožení tím, že mu jiní vykradli tuny železných podpěr.

Saturday, July 21, 2007

Zvířata v zoo? Jen kus masa..

Takhle to asi vnímá vedení zoo v německém Erfurtu, protože tam chovaná zvířata prostě poráželi a maso prodávali. A samozřejmě ne tak, že by zisky šly na provoz zoo, ale pěkně do kapsičky. A podle vyšetřovatelů se v zahradě nejspíše děly i jiné nepravosti, v celkovém hospodaření jsou nesrovnalosti. Tedy, ne že bych neuznával třebas jelení guláš, ale tohle? Ještě tak, kdyby někdo prostě na maso utratil nadbytečná zvířata a zisk využil ve prospěch ostatních, ale doslova vyžírat to co v zoo žije? Svinstvo, doufám že viníci skončí v base, a ne jako u nás, na postu ředitele jiné zoo.

Thursday, July 05, 2007

Nové PC

Tak to vypadá, že se snad konečně dočkám nového počítače. Tedy, ne že by tenhle byl tak špatný, ale prostě holt základ je z jara roku 2003, a s tím se toho tolik dělat nedá. Co jsou platné velké paměti, když mají oproti současným poloviční propustnost? K čemu je relativně výkonná grafická karta (GF 6800) když jí brzdí sběrnice AGP a nedostatečný přísun dat od procesoru? A sám procik už také trochu nestíhá.. Už jen několik klientů online her je na něj moc, a chtít k tomu ještě třeba poslouchat muziku, mít otevřených několik dokumentů a pár oken prohlížeče, to už je fuj.. Všechno běží, ale šíleně pomalu.. Ale jak říkám, snad už to bude.. V ideálním případě příští týden.

Blog Directory