výblitky mysli

Friday, March 30, 2007

Peníze, peníze

Každý je potřebuje, spousty lidí jsou v honbě za nimi tak zaslepení, až páchají věci, co doopravdy nechtějí. Tak třeba různí zastupitelé a podobně si berou úplatky skoro za cokoliv, snad dokonce i za to, na jaké budou chodit hajzlíky. A naproti tomu, obyčejný člověk aby platil, platil a platil. A nebo se obešel bez nich, protože už je dávno známé, že poctivě vydělat dost na zabezpečení rodiny je skoro nemožné. pravda, občas se někomu podaří spojit geniální nápad spolu s obchodnickou šikovností, takže je o něj nikdo neokrade, ale bohužel podobných je málo. Tak třeba jeden za všechny. Bill Gates, pc vlastně vynalezl, založil si společnost jež dnes pohádkově vydělává. A výsledek? Hajzlík, jež všechny vydírá balíky patentů a výhružkami, že vládní počítače přestanou fungovat, jestli proti němu někdo nějak zakročí. A takhle to snad zákonitě musí dopadnout. slušní a chudí vždy prohrávají.

Friday, March 23, 2007

Terorizují Mongolové blansko, nebo jsou místní xenofobní?

Problém Blanska a jeho nových přistěhovalců je mnohem složitější, než jak se jej snaží obě strany podávat. Na jednu stranu, Mongolové se přistěhovali, nepochybně jsou rádi, že mají práci, nepochybně se snaží nedělat příliš problémů. Ale na stranu druhou, opravdu neznají naše zvyka, a my neznáme jejich. Vcelku chápu, že jsou češi naštvaní, pokud naleznou za panelákem vyhozené ovčí vnitřnosti. Pro mongola je toto naprosto normální. Totéž se týká návštěv hospod. Mongolové jsou nesmírně hrdý národ, a pokud třeba hospodský usoudí, že už jsou příliš ožralí, a nehodlá jim nalít další, tak je to smrtelná urážka. A problém je, že se za asi 500 zaměstnanými členy komunity opravdu táhne několik tisíc dalších (členové jejich rodin) kteří dělají problémy už svým počtem a faktem, že jsou v čr ilegálně. Faktem zkrátka je, že je potřeba zařídit, aby pracující pracovali, a nepracující byli někde doma, podobně jako je tomu s ukrajinskými dělníky. Na druhou stranu je fakt, že jelikož toto nedokonalé zákony neumožňují, tak je vcelku zbytečná snaha oholených hlav mongoly bít, stejně tak jako ochránců lidských práv hájit je.

Thursday, March 15, 2007

Americká inkvizice je až podivuhodně nevýkonná

měla by si asi vzít vzor z té středověké. Ta totiž zaměstnávala tak šikovné vyslýchatele a katy, že málokdo vydržel více jak pár dní. Oproti tomu Chálid Šajch Muhammad, údajný strůjce útoků na WTC vydržel péči CIA od března 2003 až do teď. A nyní se údajně ke všemu přiznal. A zajímavé je to, že v okamžiku kdy prezident US má dost problematickou pozici, protože jeho výboje nepodporuje ani podstatná část američanů, a kdy by se mu nefalšovaný nepřítel opravdu hodil. O tom jak "doznání" opravdu probíhalo myslím nelze mít pochyb.

Tuesday, March 06, 2007

Závislost

Dříve se lidé stávali závislýmí pouze na alkoholu, pak přišel tabák, drogy.. A dnes je mezi závisláky novinkou internet, případně online hry. Zkráceně řečeno pařba. Lidé kteří paření opravdu podlehnou to nemají lehké. Ono totiž virtuální život také něco stojí, a to leckdy ne o moc méně než život skutečný. A teď nejde jen o tu maximálně tisícovku za měsíc, jíž stojí samotná hra, (a existuje mnoho bezplatných) průšvihem je, když si dotyčný začne ve hře vypomáhat předměty kupovanými za skutečné peníze. Pak nastává stejná situace jako u gamblera, o to horší, že tady dotyčného nikdo fyzicky nevidí. Jen rodiný rozpočet se jaksi mění. Ani se vcelku nedivím, že číňané zavedli léčbu podobných závislostí mezi normální drogové problémy a začali postižené odvykat. Pravda, vlastně jsem na tom podobně, ale rozdíl je, že někdo se sám od sebe zastaví, kdežto jiní holt pokračují až do trpkého konce. Mám známého, který za tři měsíce narval do hry která je free přes dvacet tisíc kč. Jak tohle skončí se upřímně docela bojím, protože to už je známka opravdu silného závisláka.

Saturday, March 03, 2007

Čunek stále tvrdí, že je nevinný

Bez ohledu na obvinění, bez ohledu na to, že jeho stížnost byla zamítnuta, tvrdí Čunek stále, že žádný úplatek nevzal. Tedy, lépe řečeno, dle samotného Čunka tvrdí jeho právníci, že mají dost důkazů, aby byl uznán nevinným. Docela by mě to zajímalo, důkazy viny se dají fyzicky předvést, ale důkazy neviny? Když je navíc celá situace podpořena Čunkovým počátečním mlžením o tom, jak si na žádné peníze nepamatuje, jak to pak byly jeho úspory atd. Navíc v současné době pronikla ještě jedna novinka, kdosi se údajně pokusil podplatit bývaoul Č. sekretářku, aby změnila výpověď. A přitom sám obviněný v pohodě zůstává ve funkci místopředsedy vlády, jako by se mechumelilo. To je opravdu možné jen v čechách, všude jinde ve světě by politik musel v případě takovéto kauzy odstoupit z funkce. A pak se do ní klidně vrátit až by bylo prokázáno, že je nevinný, ale tohle? kocourkov v akci.

Friday, March 02, 2007

Tak máme zase jednou v notebookách vadné baterie

A tentokrát se o ně nepostarala firma Sony, ale Sanyo. Pyrotechnické efekty některých baterií z 205 tisícové série jsou prý obzvláště povedené. A po loňském Sony trapasu působí zpráva o vadných bateriích i od jiné firmy dost jako studená sprcha, doufal jsem, že se podobné již nebude opakovat. A cida, rok se s rokem sešel, a hned v prvním čtvrtletí toho dalšího.. Copak oni opravdu nemají v továrnách za miliony dolarů žádnou výstupní kontrolu? Ani pár vietnamců, co by prostě píchlo baterie na nabíječku, a po hodině si šli sáhnout, jestli nejsou moc horké? Takový "měřící systém" by vyšel na pár hrstí rýže..

Blog Directory