výblitky mysli

Wednesday, January 31, 2007

Pašerák heroinu Hanykovics zemřel

Ono je to s pašováním drog jako se vším, mělo by záležet na tom jaké a kolik. V Čechách je v této oblasti trestní zákoník spíše k smíchu, protože "pašerák" marihuany, který veze z dovolené sobě a pár kamarádům několik desítek g dostane stejný trest jako ten kdo veze kilogramy heroinu nebo kokainu. V Thajsku ne, tam dostal Hanykovics načapaný s 2,4 kg heroinu trest vcelku drsný, rovných 50 let basy. Chyba byla už v tom, že mu poté byli thajci ochotní snížit trest na polovinu a vydat delikventa humánnímu českému vězeňství. Kdo kdy proboha slyšel o propuštění z vězení kvůli špatnému zdravotnímu stavu? Nu, alespoň že příroda uklidila. Zbytek trestu si totiž neodsedí, ale tak leda odleží.. V rakvi. V úterý ráno totiž zemřel. Že by na následky thajského vězení? Nu, ale hlavně že už za jeho pobyt v cele nebudou muset doplácet slušní lidé.

Sunday, January 28, 2007

O nás, bez nás?

To už v historii této země bylo mnohokrát. Jenže tentokrát je to poprvé, co jsou lidé v této zemi svobodní se k tomu vyjádřit. Tedy, "svobodní" protest proti stavbě americké základny byl ihned zakázán, takže ono to s tou svobodou projevi asi nebude tak slavné. Pravda, možná by neuškodilo počkat, až se alespoň zodpovědné osoby vůbec seznámí s tím, co že to tu vlastně chtějí Američané postavit, (podle různých odpovědí to dnes očividně nevědí) ale na druhou stranu, ono hrozí že to schválí, aniž by vládu zajímaly podrobnosti. Problém je, že radar schopný navádět střely na jiné letící střely by zajisté uměl tytéž navádět i na letadla a všude jinde. Nemluvě už o tom, co že to je za vysílač. Narozdíl od třeba televizního, tento typ radaru emituje pulzy velmi omezeným směrem. Prostě téměř takový radarový laser. Sami američané uvádějí, že to bude rušit rádio i televizi. Ano, na malou vzdálenost. Jenže, tím není míněno samotným paprskem, ale tím co vyzáří anténa do všech stran. Pokud samotný radarový paprsek potká jakoukoliv elektroniku (a to do vzdálenosti desítek kilometrů) tak je to bývalá elektronika. Víte co udělá cd disk v mikrovlnné troubě? Tak přesně tohle nám sem chtějí nasadit, svinstvo od něhož budou padat pečení holubi, a jež bude za provozu ničit vše elektrické na vzdálenost desítek km. A protestovat se nesmí. Komu to připomíná totáč?

Friday, January 26, 2007

Rychlovrak se srazil s kamionem

Na trati Praha Ostrava bouralo Pendolino do na přejezdu stojícího kamionu. Jelikož má dotyčný přejezd závory, ty byly spuštěné a signalizace fungovala, tak došlo buď k problému, že kamion uvízl mezi závorami, a nebo k tomu, že se řidič ještě na poslední chvíli pokoušel projet. Každopádně ale, opravdovému neštěstí zabránila jen pohotovost strojvůdce, který zahlédl v dáli před vlakem kamion a bleskurychle začal brzdit. Srážka se tak odehrála za prakticky nulové rychlosti. I tak je škoda údajně asi půl milionu korun, a pochopitelně pokud nehodu zavinil řidič kamionu, tak po něm budou dráhy požadovat náhradu.

Saturday, January 20, 2007

Čína vojensky proniká do vesmíru

Číňané si úspěšně vyzkoušeli raketu schopnou sestřelit družici na oběžné dráze. Údajně na své staré meteorologické družici, ale.. Nezmizela náhodou minulý týden američanům špionážní družice? A nebylo by náhodou přesně v duchu komunistického "předtestování" zkusit si novou technologickou hračku napřed na cizím, a teprve po úspěšném pokusu provést ten oficiální? Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že Číňané mají při zbrojení a výletech do vesmíru neskutečně zvýhodnění tím, že dnes
existují mnohem pokročilejší technologie, než když do vesmíru pronikala Amerika a Sověti. Nemluvě už o tom, že dnešní čínští odborníci studovali u lidí, jež ty ruské a americké rakety v padesátých a šedesátých letech konstruovali, takže to co se dříve muselo objevit oni dnes mají již ze škol. A krom toho, už samo vědomí, že to někdo již udělal, a to přibližně takto, dává neskutečnou výhodu, protože odborník již ví (alespoň přibližně) co a jak. NAvíc nové materiály jako kevlar, mylar a podobné, ty v době prvních raket neexistovaly. (A jestli je náhodou čína nevyrábí sama, tak je nakoupí v USA nějaký pan Ho nebo Čung.) nemluvě už vůbec o přístrojovém vybavení. Když jsem viděl, jak vypadal počítač u měsíčního modulu, propadl jsem záchvatu trudnomyslnosti. Paměťová deska o velikosti asi 50*50 cm měla kapacitu 1 KB, dnešní paměti mají při velikosti 3*10 cm klidně gigabyte, čili milionkrát větší, totéž sám počítač, výkon mnohonásobně vyšší, kvalitnější, přesnější čidla, optické prvky, solární baterie dodávající energii v kosmu atd. Prostě, zdá se, že začínat se zpožděním vůbec nemusí znamenat být pozadu, právě naopak. Nechat miliardy dolarů drahý výzkum provést někoho jiného je vlastně geniální.

Thursday, January 18, 2007

Jak se pozná podvodník?

Posledně na nově rozebírali ve zprávách podvodnou agenturu, která se tvářila, že lidem obstará role v jejich seriálech. Možná by neuškodilo si trošku rozebrat, jak se pozná skutečný podnikající, a jak se pozná spolehlivě podvodník. Rozlišení je snadné, podle poplatku. Pocitvá agentura ať pracovní, nebo reklamní totiž poplatky buď nechce, a nebo minímální, opravdu za registraci. Oni za vás dostanou zaplaceno, ale od toho, komu vás "prodají". Oproti tomu, snad každý kdo po vás chce tisíce je lump. Není stoprocentní jistota, že každý, ale skoro. Jde o to, že lump nehodlá ve skutečnosti s vašimi údaji nic podnikat, a tak musí patřičné finance dostat z vás. A jen si to spočítejte, kdo založí správně fungující podvodný podnik, dá řekněme 10 tisíc kč do reklamy, pronajme si na dva až tři měsíce kancelář (20-30k kč).. A stačí aby mu dorazilo sto lidí, co zaplatí po tisícovce.. A už má nádherný zisk, obvykle o to lepší, že z něj daně neplatí.

Wednesday, January 10, 2007

Jsem asi rasista

Nebo možná že vlastně právě naopak. Pod vlivem nedávných tragédií kdy spadly opuštěné budovy na tmavočechy jež z nich rabovali železné podpěry stropů (neboli napřed vytahali podpěry a pak to na ně spadlo) a současně zprávy o oblíbenosti menšin (nemá je rád skoro nikdo) a navíc ještě drobnosti ohledně nezaměstnanosti (běžně i 100% romů) se naskýtá otázka: Co s tím? Návrhy o plynu a ghetech jsou jaksi mimo. Docela dost mimo, hláška, on je špatný, protože je cikán, pochází od upřímně řečeno blba. Jo, takhle to říct: On je špatný, protože krade, nemá práci, nemá o ní zájem, sockuje podporu a smrdí. To už je jiná káva, ono je totiž v tom případě naprosto jedno, jestli je dotyčný bílý, hnědý, černý. Pokud bude smrdět a krást, bude vadit i zelený ufoun. Jenže ona ta situace je mezi komunitou hnědočechů trochu jiná. Oni pracovat nemůžou, i kdyby chtěli (nedělám si srandu) protože jsou to nevzdělaní primitivové, které nikdo nic neučil. (až na vybírání soc dávek a kapes spoluobčanů) A to je asi základní problém. Jejich dítka jdou víceméně automaticky do zvláštní školy, sedí v lavici s nějakým honzíčkem, co má hlavičku na stranu a slintá si na rameno. To je pak panečku kvalitka. Na druhou stranu, tito spratci (ještě mírné vyjádření) do normální školy rozhodně nepatří. Ale co takhle pro ně udělat speciální, SOCIÁLNÍ školu, kam by chodit museli? A přidat k ní prezenčku, a rodičům fakana co nebude chodit prostě nedat ty jeho sociální dávky? To byste viděli, jak rychle by starý dežo toho mladého seřezal, kdyby kvůli němu neměl na chlast. Pravda, tohle by byl plán na dlouhé roky, dá se očekávat, že by první takto proškolená generace nás bílé nenáviděla ještě mnohem víc než teď. Jenže se dá čekat že by části generace druhé možná už došlo, že když budou něco dělat, tak se na ně možná lidi nebudou dívat jako na póvl. A třebas ať jen vezme do ruky ty housličky a jde hrát večer po hospodách, vždyť by nejen na to pivo dostal. A je docela slušná šance, že tak třetí až čtvrtá generace by opravdu mohla někde pracovat. Škoda promarněného času, komunisti to vzali po válce do ruky špatně. Kdyby v tom roce 50 poslali všechny tmavší do školy a skutečně se dohlídlo na to, aby tam chodili, učili se a pak někde pracovali, tak už bylo dneska po problému. Výsledkem by byla tak asi čtvrtá generace mladých hnědočechů, nastupujících zrovna do prvních tříd, kteří by ovšem za příklad neměli mamu co se válí doma na podpoře a fotra co krade železo nebo měď. (Jen tak abych uvedl za příklad, ono to zdaleka neplatí, že jsou všichni špatní. Jednou (bohužel jen jednou) jsem šel ráno okolo jejich školy pro chytré, a mladý se tam cukal, že do školy nepujde. A ocko stáhl řemen, řezal ho jak žito s hláškou: Já byl celé mládí v kriminále, tak ty budeš ve škole, abys nedopadl stejně. Hm, ale to je jeden jediný, a co těch dalších 200 dětí tam?)

Tuesday, January 09, 2007

Ruská ropa neropa

A je to tady, Rusko skutečně zavřelo kohoutky na začátku ropovodu družba a ropa neteče. Respektive dotékají zbytky ze zásobních nádrží a potrubí. Celé to začalo nevině, Rusko chtělo, aby bělorusové platili za ropu stejnou částku, jako kdokoliv jiný. Což zní vcelku rozumně, nutno říci. A bělorusové vcelku i souhlasili, ale vzápětí vyhlásili, že nasazují na protékající ropu clo a začali jí bezostyšně krást. Výsledkem je, že teď nemá ropu nikdo, a dokud se situace nevyřeší, tak budou panovat obavy o zvedání cen pohonných hmot. A to je na tom ČR ještě velmi dobře, protože nejenže máme značné rezervy, tak sem vede i druhý ropovod, a je tak možné alespoň fabriku v Kralupech nad Vltavou zásobovat plynule z jiného zdroje. Ale co chudáci Slováci a Poláci? Doufejme, že prodejechtiví rusové nějak bělorusy zmáčknou, tohle se opravdu nedá.

Wednesday, January 03, 2007

Saddám, jak se dělá mučedník?

Postup je snadný, zvládne ho každý šikulka, ani není třeba se moc namáhat. Vezme se do rukou vcelku bezvýznamný týpek jménem Saddám Husain. Tomu se dá v USA vojenský výcvik a zbraně, a spolu s dalšími se pošlou zpět domů do Iráku. Ti tam spáchají po chvíli převrat, Saddám je postaven do role velkého šéfa. Ale on není hodný chlapec, přestává poslouchat, tak z něj uděláme nepřítele. A v momentě kdy se nám hodí rozpoutat nějaký konflikt, tak do Iráku vlítneme a Saddám má utrum. Copak o to, doposud je příběh značně klasický, takhle skončilo mnoho různých diktátůrků, ale tady se začínají dít věci opravdu na pováženou. Za a) Saddáma sice hodně lidí nenávidělo, ale spousty dalších jich ho obdivovalo, tudíž není jen osobou, ale i symbolem. A čím více se dá napomoci symbolu síly a odporu k životu, nežli z něj udělat mučedníka? Docela by mě zajímalo, kdo doopravdy nafilmoval tu popravu, ale výsledky stojí za to, protože takhle drzá prasata, jako byli ti pánové okolo si zrovna my tady v ČR docela dobře pamatujeme ne? (Ale tady se jim říkalo příslušník VB) A koneckonců vykonstruované monstr procesy, kde svědkové ani obhájci nesměli mluvit známe taky docela dobře že? Faktem je, že vůdci zemí by se popavovat neměli, i za středověku (pokud nebyl poklidně zavražděn) byli spíše posíláni do vyhnanství a byl pokoj. Takhle ale v Iráku rozhodně pokoj nebude, zavraždit bývalého vůdce v období největších muslimských svátků a ještě si to natáčet na video, to už je docela vrchol ne?

Blog Directory