výblitky mysli

Tuesday, February 21, 2006

Ahojky

Tak jsem tu zase po nějakém čase. Sice je právě čas to co se mi výrazně nedostává, a tka se pokusím tento příspěvek urychlit a zkrátit maximálně, ale i tak buďte zase jednou vítáni. Začal mi konečně fungovat net jak se sluší a patří, ale tedy, donutit providera k zřízení vysílání v pásmu 5 ghz namísto 2,4 wifi byl docela porod, a to ani ne tak kvůli tomu že by on nechtěl, ale díky svěžímu deštíku jež nás minulý týden oblažoval. Je bohužel naprosto logické, že v okamžiku kdy prší a je asi 5 stupňů nad nulou, tak na střechu nikdo nemůže, n atož aby tam instaloval citlivou elektroniku a anténu vyžadující poměrně přesné zaměření. Ale aby to tu nebylo jen o technice, byl jsem v neděli na výstavě koček, to je vcelku normální, ale veselá historka začala poté co jsem vyšel ven, protože tam někdo měl psíka. Přesněji řečeno takové to psisko co má na oku flek, a bylo to opravdu štěně menší než ty vystavované kočky, až jsme si s kamarádem říkali, jestli se paní nespletla, a neměla s ním jít dovnitř.

Wednesday, February 08, 2006

To ale zas bylo co?

Nu, každý má svoje problémy, ale pokud se blíží pátá hodina raní, tak holt ty svoje řeším jak se dá. Většinou za pomocí překopírování kusu textu, vycpávky. A že to nedává smysl? Jak by také mohlo, protože z důvodu aby to nebyly kopírované články z novin jsem si udělal prográmek, který z původního textu udělá několikařádkový kus náhodně vybraných vět. Totě tajemství úspěchu, to je důvod proč některé stránky nemají naprosto žádnou informační hodnotu. Pravda, nechával jsem se při tom inspirovat jedním podobným prográmkem, který za vás dokonce napíše cosi, co vypadá jako vědecká práce, ale ve výsledku jde o stejný kus nesmyslu. Nu, snad se nebudu dostávat do situace kdy byhc něco podobného musel udělat příliš často.

Sunday, February 05, 2006

Joj

K tomu abychom byli schopni říct, že něco bylo degradováno, musíme předem jasně vytyčit CO. Autor se nezmiňuje o "těch správných hodnotách", které současná konzumní společnost degraduje, pouze se tím vymezuje negativně k materiálnímu způsobu života a k „hromadění zásob“. Jakkoli nejsem člověkem, který by žil pro materiální konzumerismus, rád bych se dověděl, které hodnoty jsou ty nekonzumní a jaká kvantita užívaní nějaké hmotné věci či snad pěstování lidské činnosti ji činí samu o sobě „konzumní“….Možná ten, kdo napíše anebo přečte 10 románů za měsíc je větším „konzumeristou“ než ten, co sjede za měsíc u svého bicyklu dvoje galusky, protože trénuje silniční cyklistiku ( jiná možná přirovnání nechť si každý dosadí sám za sebe, podle druhu „konsumerismu“, kterému se ve volném čase sám ponejvíce oddává). Já bych v tomto ohledu kvalifikovaný soud neuměl poskytnout. Poslanci dnes rozhodovali mezi několika variantami a po skončení hlasování ani mnozí z nich neměli zcela jasno v tom, v jaké podobě normu schválili. Z novely ale vypadla takzvaná inflační doložka, která by znamenala, že vláda by v budoucnosti dál zvyšovala poplatky v závislosti na inflaci. Znamená to tedy, že i každé příští zvýšení poplatků bude muset schválit parlament. V pátek, kdy hlavní prázdniny začínají a rodiny se budou chystat na chaty, na hory či k moři, se očekává oblačno, místy, zvláště na jihu republiky, přeháňky a bouřky.

Thursday, February 02, 2006

Konopí II

Konopí, ať již kouřené, pojídané, či užívané jako různé tinktury a spol.. má prokázané léčivé účinky. Tlumí alergie, astma, různé záchvaty, dají se jím tlumit psychické problémy.. Jenže, také je schopné uvolnit z člověka ošklivé vlastnosti, a zneužívá se jako droga. (Ovšem jako droga se zneužívá mnoho oficiálních léčiv také, a nikoho nenapadá zakázat třeba efedrin, protože z něj feťáci vaří perníček) Jde o to, že nejspíš nejrozumnější přístup k dotyčné problematice je uvědomit si že naprosto všechno škodí pokud se to přehání. (v opravdu velikém množství vás zabijí vitamíny, acylpyrin, alkohol.. zatímco případné poškození zdraví konopím je podobné tomu z cigaret, jež jsou naprosto legální.) Což mi připomíná, znáte South park? Díl spontání vznícení? Vědecké řešení problému bylo prdět přiměřeně, a ono to asi platí o všem a všude. Jen zákonodárcům se asi nechce přiznat jak velké peníze mizí ze státní kasy na podporu speciálních policejních jednotek, jež odhalí pašování 120 gramů hašiše. A to bohužel zpráva o této zachycené zásilce drog neobsahovala údaj o tom kolik lidí by se z toho předávkovalo a zemřelo, ani kolik milionú ja jeho pouliční hodnota.

Wednesday, February 01, 2006

Konopí

Tak si tu takhle pouštím nahrávku Umění proti cenzuře, kde jsou spojeny pisničky mnoha různých skupin, které mají společnou jednu věc, a sice drogově znící texty.. Babička je závislá na koksu, sej konopí, sláva, už roste tráva a podobně. A napadlo mě u toho, že byhc si i já mohl zašťourat do poslední dobou oblíbené tématiky hulení trávy. Tak se to totiž řekne správně, termín "Kouření marihuany" používají zákonodárci, doktoři, policie.. nikoliv sami kouřící (huliči). Největším problémem je asi spousta různých studií, které obvykle vycházejí podle toho kdo dotyčného experta platí. Od: Konopí je naprosto neškodné (nejspíše výrobci léků, těm by se thc hodilo k používání) po: Smrtelně nebezpečné (výrobci cigaret, kam by přišli, pokud by si každý pěstoval svoje, a nenakupoval jejich výrobky?). Pravdou nejspíše bude něco mezi. (ale až zítra, bolí mě prsty)

Blog Directory